duminică, 11 aprilie 2010

Surisul interior

Surasul Interior,in care practicantul surade diferitelor zone ale corpului, organe, glande si creier si le incarca cu energie pozitiva. Aceasta ajuta la transformarea emotiilor negative si asigura o circulatie ritmica a energiilor Yin si Yang.
   Zambetul vindeca stresul si produce energie vitala. Boala poate fi alungata daca locurile atinse de ea sunt sprijinite si intarite cu ajutorul surasului. Interiorul corpului nostru are nevoie de afectiune. Zambiti-le organelor, glandelor, nervilor si veti fi sanatosi.



Taoismul, principiul de baza al medicinii chineze
Vechi de 8000 de ani, taoismul este baza filosofiei si a medicinii chineze. El se afla la originea acupuncturii si a inspirat terapii fizice moderne, precum acupresura, rolfingul si metoda Feldenkrais (vom vorbi despre ele, in numerele viitoare ale revistei). Tao a fost descris drept lege naturala", un drum al vietii"
Conform conceptiei taoiste, armonia si echilibrul sunt doua conditii esentiale pentru sanatate. Corpul omenesc e considerat ca un tot, in consecinta, stresul sau raul produs unui organ, glanda, sistem etc. slabeste intreg organismul. Corpul se poate insa regla singur si poate sa-si recapete in mod natural echilibrul pierdut.
Boala are drept cauza un blocaj de energie. Prea multa sau prea putina energie intr-o regiune a corpului duce la boala in zona cu pricina si streseaza ansamblul intregului corp. Metoda de vindecare tao ne invata cum sa corectam acest dezechilibru, prin activarea energiei vitale, pe care medicina chineza o numeste chi, dirijand-o
in zonele unde este nevoie de ea. Avem de a face deci cu o tehnica de autoenergizare a zonelor atinse de boala, practicata cu ajutorul Surisului Interior, metoda care face obiectul acestui articol.

In conceptia taoista, corpul, mentalul si spiritul formeaza un tot. Pornind de la acest adevar, medicina chineza apreciaza ca emotiile negative, precum furia, frica sau cruzimea, la fel ca si emotiile pozitive excesive - prea multa veselie sau excitare - le pot dauna organelor cu care sunt asociate, si duc la boala. Cea mai buna investitie este sanatatea!", spun maestrii taoisti. Multi oameni isi consuma toata forta vitala pentru a castiga bani si bunuri materiale, pana in clipa cand vitalitatea le intra in declin si apare boala.
Atunci, toti banii pe care i-au castigat nu vor putea plati dorinta lor de sanatate si viata normala. In ciuda avertismentelor, foarte putini dintre noi recurgem preventiv la metode menite sa ne apere sanatatea. Ne plangem de oboseala, ca n-avem timp, ca suntem prea ocupati... Si totusi, cine izbuteste sa porneasca la drum, invatand sa-si amelioreze nivelul de energie mentala, fizica si spirituala, va atinge o forma maxima absoluta, va avea spirit clar si activ, va fi mult mai eficient din punct de vedere profesional. Cine poate sa foloseasca, zilnic, intre 30 si 60 de minute pentru propria sanatate va castiga energetic intre 1 si 4 ore pe zi, fiind capabil sa faca mai multe lucruri, in timp mai scurt", spun chinezii.

Beneficiile Surasului Interior

   Pentru taoism, emotiile negative reprezinta o energie rea. Foarte multi oameni isi petrec viata in tristete, furie, depresii, spaime, nelinisti sau alte forme de energie negativa. Acest tip de energie duce obligatoriu la maladii cronice.
   Ce este Surasul Interior si cum actioneaza asupra noastra? Desi raspunsul la intrebare poate parea hazardat, o poveste de adormit copiii, realitatea lui e de necontestat. Surasul Interior este un zambet sincer, destinat, pe rand, tuturor partilor corpului, organelor, muschilor, nervilor etc. El produce o energie extrem de pozitiva, capabila sa vindece si sa determine un tonus vital excelent. Un zambet afectuos, autentic, vehiculeaza o energie incarcata de dragoste, care are puterea sa incalzeasca corpul si sa vindece. Amintiti-va o singura ocazie cand, bolnavi sau tristi, cineva, un apropiat, prieten sau membru al familiei, v-a zambit solar, din tot sufletul... Nu v-ati simtit usurati, sprijiniti afectiv?
   In China antica, maestrii taoisti recunosteau puterea energetica a surasului. Ei practicau Surasul Interior spre propriul lor folos, pentru a dinamiza circulatia energiei chi, ceea ce le aducea sanatate, bucurie si longevitate. Surasul Interior trimite energie pozitiva in organe, atat de importante pentru viata noastra. In mod bizar, in vreme ce acordam atentie aparentelor exterioare, putini dintre noi cunosc asezarea si aspectul organelor noastre interne, a glandelor, localizarea si modul in care functioneaza. Si mai grav, suntem surzi la avertismentele subtile pe care ni le trimit, atunci cand le asuprim cu regimuri alimentare si moduri de viata nesanatoase. Cine este familiarizat cu organele sale interne, cine le apreciaza in mod constient functia pe care o indeplinesc, invatand sa le inteleaga mesajele, acelui om, organismul ii va fi recunoscator pe de-a- ntregul, rasplatindu- l cu vitalitate.
   Daca intre noi si oameni straini exista sentimente de afectiune si de comunicare, de ce n-ar exista asemenea sentimente, si intre noi si interiorul corpului nostru, incepand cu celulele si terminand cu organele? Sunt vii, fac
parte din noi, le datoram existenta. Iubirea care ne face bine le face bine si lor. Din pacate, uitam prea ades ca starea noastra de bine si bucurie o datoram, inainte de toate, structurii invizibile a corpului nostru, un univers fabulos, compus din miliarde de unitati de viata, care se nasc, lupta pentru existenta si mor. De binele lor depinde binele nostru. Si pentru asta, nu merita oare sa le rasplatim cu un suras?

Dulce ca mierea...

Surasul Interior este extrem de eficace pentru a neutraliza stresul cotidian. In societatea de azi, milioane de oameni incearca sa scape de el, dar din pacate, remediile oferite le aduc doar o rezolvare partiala si temporara. Conform invataturii inteleptilor taoisti, cand zambim, organele noastre emit o secretie comparabila
cu mierea si care hraneste intregul corp. In schimb, cand suntem furiosi sau stresati, organele interne produc secretii otravitoare, care blocheaza canalele de energie, stagneaza in organe si produc indigestia, cresterea tensiunii arteriale, accelerarea pulsului cardiac, insomnii. Cand zambetul coboara in interiorul corpului, el
face organele sa se dilate, sa-si recapete forma, sa absoarba umiditate, ceea ce le face mai eficiente.

Un argument important: timusul

Surasul Interior sporeste activitatea timusului, o glanda care in sistemul taoist este casa iluminarii superioare, a iubirii si a energiei chi, forta vitala. Cand suntem sub efectul stresului emotional, timusul e primul lovit. Un celebru medic american, practicant al medicinii chineze, dr. John Diamond, a publicat un studiu asupra timusului, in care sustine ca aceasta glanda joaca un rol de controlor-sef, dirijand energiile vitale si de vindecare din corp. Teoria asupra cancerului formulata de Sir MacFarlane Burner, laureat australian al premiului Nobel, sustine ca o activitate crescuta a timusului duce la o mai mare capacitate de prevenire a
cancerului. Timusul", spune Burner, joaca un rol esential in prevenirea cancerului la varsta adulta". Nimic mai simplu, spun la randu-le invatatii chinezi, decat sa stimulezi timusul (situat la intersectia coastelor superioare cu sternul), cu ajutorul Surasului Interior.

CAMPUL AURIC CARE SURADE: O FORMA DE PROTECTIE

   In jurul nostru exista energii subtile sau "forte psihice" care ne influenteaza viata. Desi raman nevazute pentru majoritatea oamenilor, aceste forte isi extind influenta asupra sanatatii si bunastarii noastre.
   Energiile psihice negative ale altor oameni ne pot crea o stare de stres si pot cauza imbolnaviri. Atunci cand o persoana are emotii puternice impotriva dvs., energia psihica asociata gandurilor si sentimentelor respective pot perturba energiile dvs. proprii, periclitandu- va sanatatea. "Aura care surade" este o radiatie frumoasa a celor mai inalte frecvente, care ne protejeaza de vibratiile negative ale altora. Practica Surasului interior amplifica aceasta aura care surade. Ramanand constient de energia surasului, in special in zona punctului dintre sprancene, a fetei si a ombilicului va puteti intensifica campul aurei care surade din jurul corpului.
   Aceasta va va ajuta sa va feriti de vibratiile negative pe care alti oameni le creaza inconstient. Campul aurei
care surade poate ajuta si la transformarea propriilor energii negative in forta vitala pozitiva. De exemplu, daca va simtiti furios, energia surasului pe care o mentineti va da capacitatea de a surade acestei emotii pana ce ea se disperseaza si se transforma in bunatate. Odata cu avansarea in practica puteti folosi aceasta forta pentru a transforma ura in iubire, tristetea in curaj si frica in blandete. Dupa un timp acest proces se produce automat.

Sursa: www.esoterism.ro

Meditatia zambetului launtric

“Asezati-va cu spatele drept, ori pe un scaun cu spatar drept, ori pe covor, cum preferati. Important este sa fiti capabil sa stai relaxat, insa in stare de alerta, fara a fi distrasi de un eventual discomfort al corpului.

Inchideti ochii pentru a indeparta orice imagine vizuala care v-ar putea distrage si expirati normal. Relaxati-va gura. lasand-o incet sa ia forma unui zambet. Ca sa faceti asta poate fi de ajutor aducerea in minte a unei exeriente placute, traite recent, sau o persoana a carei companie va face placere, ori un loc anume in care, daca v-ati afla, acest lucru v-ar produce o stare benefica. Surasul va va fi astfel, mai mult decat o expresie faciala, deoarece acesta va fi capatat forta energiei agreabile si vindecatoare pe care v-ati generat-o singur.

Acum respirati adanc, incet si incercati sa traiti pe deplin experienta inhalarii fluxului de energie calda, delicata, care este continut de in surasul dumneavoastra. Fara tensiune, fara pauza si tinandu-va respiratia pentru cateva momente, pentru a percepe in profunzime stralucirea acelui suras. Apoi expirati usor si lasati-va invaluit de senzatia oferita de curgerea energiei prin tot corpul dumneavoastra.

Repetati de cateva ori aceasta serie de actiuni. Acum, indreptati-va acel suras cald, insorit, catre fiecare particica din corpul dumneavoastra, pe rand. Zambiti creierului si celui de-al treilea ochi din spatele centrului fruntii. Suradeti ochilor. Suradeti glandei tiroide din gat. Zambiti inimii si plamanilor. Zambiti stomacului, ficatului si rinichilor. Suradeti splinii si vezicii biliare. Organelor sexuale. Coapselor, genunchilor, picioarelor si talpilor. In acest fel, va veti percepe fiecare parte din corp si-i veti trimite ganduri pline de afectiune. Surazand aceste ganduri frumoase si trimitandu-le catre interiorul corpului va exprimati iubirea fata de corpul pe care l-ati neglijat atat de mult timp.

Iubiti-va corpul. Va apartine. Este al dumneavoastra. Este un corp minunat, frumos care va da posibilitatea de a trai in lumea fizica in moduri care, in final va sunt de interes. Deci, recunoasteti-va corpul. Respectati-l. Stimati-l. Iubiti-l. Deoarece atunci cand va exprimati iubirea traiti o calitate a vietii. Fiti indragostit de corpul dumneavoastra.

A fi indragostit semnifica trairea miscarii energiei vietii, element fundamental pentru propia natura. Avem nevoie de iubire, iar aceasta iubire poate fi generata din miezul fiintei noaste si activata prin intermediul unui simplu suras. Nu va grabiti cand efectuati aceasta experienta. Faceti-o incet, cu delicatete.

Cand ati terminat respirati la fel de adanc de cateva ori, intindeti-va bratele si picioarele si plimbati-va pentru cateva minute mai inainte de a va relua activitatile normale. Faceti aceasta experienta in mod regulat si rezultatul va fi acela ca nu numai ca veti ajunge in acord mai accentuat cu corpul dumneavoastra fizic si energetic, dar veti revitaliza, in acelasi timp, fiecare organ, fiecare chakra, fiecare celula, cu fiecare radiatie a energiei iubirii pe care ati generat-o.

Si cu cat generati mai multa energie a iubirii, cu atat mai multa iubire isi va face simtita prezenta in viata dumneavoastra. Va va ajuta de asemenea, sa va recunoasteti valoarea si sa va reconsiderati meritele ca fiinta constienta de sine insasi iar prin crearea autoaprecierii, va veti onora propiile calitati unice si potentialul lor de a duce mai departe bunatatea pe Pamant.”

sursa: Kenneth Meadows – Spiritul Samanic

''Dimineata, cind deschideti ochii surideti, bucurindu-va de dumneavoastra insiva, de viata. Respirati mai profund si mentineti citeva momente aceasta stare placuta. Ea va reveni singura si in timpul zilei numai amintindu-va de ea. Continuati trecind in revista chipul dumneavoasra. Imaginati-va cum aratati bucuros si schitati un suris, apoi surideti in jos, in corp, zona gitului, surideti organelor si glandelor, simtiti pe rind ca o mingiiere pieptul, abdomenul, perineul. Surideti inca o data intregului corp de la cap spre picioare. Nu fiti prea tehnici, e ca si cum sufla un vinticel de sus si pina jos si in interiorul nostru. Surisul interior este o meditatie straveche taoista pe care o puteti incerca si dumneavoastra.''
                                                                                                                                         (terapeut Sorin BALAN, instructor Tao)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu